Celebrem Halloween?

octubre 26, 2017
Halloween és una festivitat anglesa també coneguda com la Nit de les bruixes o el vespre de tots sants. Aquesta festivitat es celebra la nit del 31 d’Octubre, sobretot en la anglosfera, com Canadà, Estats Units, Irlanda o el Regne Unit.

Aquesta nit s’associa normalment amb els colors taronges, negres i liles. El menjar típic d’aquest dia són les pomes de Carmel, coincidint amb la temporada de la recollida de pomes al camp i l’activitat més típica pels infants és realitzar “Trick-or-treat” (truc o tracte). Els infants es disfressen i es passegen pels carrers demanant dolços de porta a porta. Una altra activitat típica d’aquestes dates és “Jack-o’-lantern”, nosaltres la coneixem com la carabassa il·luminada de de l’interior amb una espelma.

Des de l’escola també em estat treballant aquesta festivitat en les sessions d’anglès, realitzant diverses propostes en funció de l’edat dels infants.

DECOREM LA CARBASSA DE HALLOWEEN:

Per realitzar aquesta activitat cal una carabassa, un ganivet, una cullera i una espelma i sobretot imaginació.

Primerament, obrim la carabassa per la part superior (com si li traguéssim el barret), és millor que ho faci l’adult. Seguidament, buidem molt bé la carabassa: retirem les pipes, i els filaments que trobarem al mig, i traiem tota la polpa p carn de la carabassa fins que només quedi la pell, podeu fer que els infants us ajudin a buidar la carabassa o si son molt petits li podeu deixar un tros perquè ells puguin experimentar quin tacte té, quina olor, quin gust….

Tingueu en compte que si la carabassa està madura serà més fàcil treure la polpa, però sinó segurament necessitareu el ganivet per ajudar-vos a buidar-la.

La polpa la podem guardar perquè ens pot servir per fer una fantàstica crema de carabassa que us podreu llepar els dits.

Quan estigui ben buida, és l’hora de posar-li cara. Amb un ganivet, perforem els ulls i seguidament la boca. Normalment tenen una forma concreta, però si voleu ser originals podeu canviar aquestes formes i realitzar-li una altra cara.

Un cop tenim realitzada la cara, només queda decidir on la col·loquem: al balcó, a la finestra, a sobre la taula, etc. Un cop decidit col·loquem l’espelma petita al seu interior i ja la tenim llesta. Us aconsellem posar una espelma que no tingui flama. Actualment en el mercat podem aconseguir espelmes que funcionen amb piles i això farà que no tinguem el risc de cremades.

 

Per finalitzar us deixem un seguit de propostes que podeu realitzar vosaltres a casa per celebrar Halloween amb els més petits de casa:

 

 

Fem panellets a casaBoca-mà-peu