Contes i propostes per treballar el Coronavirus

abril 17, 2020

Això s’està allargant i és important explicar als infants què està passant perquè puguin entendre la situació que estem vivint. És per això que us deixem diversos contes on expliquen la situació actual, d’aquesta manera ajudaran a entendre millor i acceptar el que està passant:

Rosa contra el virus

Està realitzat pel Col·legi Oficial de psicologia de Madrid i el seu objectiu és poder explicar un conte als més petits de la casa d’una manera senzilla i clara, perquè puguin saber que és un virus i ajudi a gestionar millor les emocions que estan vivint en aquests moments.

El monstre de color explica el coronavirus

Explica què és el coronavirus de manera senzilla perquè els més petits puguin entendre la situació a través d’un personatge que tots coneixen, el qual ajuda a treballar les emocions que pot provocar aquesta nova situació entre els infants.

El Mussol i el coronavirus 

És un conte il·lustrat de tres investigadors del centre de recerca en sanitat animal de l’institut de recerca i tecnologia agroalimentàries.

Coronavirus

Conte il·lustrat per Mr Wonderful que convida als infants a transformar-se en agents que aturaran la malaltia i recordant la importància de rentar-se les mans.

 

També hi ha un conte que ens pot ajudar a treballar les emocions aquests dies Amar

 

A continuació us proposem diversos jocs que podeu anar fent a casa per treballar diversos aspectes importants per evitar la transmissió del coronavirus:

Rentem les mans:

  • Tracta de pintar un dibuix al dors de la mà cada matí. Cada dia pot ser un dibuix diferent o sempre el mateix, això ja cadascú a la seva imaginació. Durant el dia l’infant haurà d’esborrar el dibuix amb aigua i sabó. Com més i millor es netegi les mans, més aviat marxarà el dibuix. I d’això es tracta, fer entendre que com més ens netegem les mans més ràpid marxarà tot el que tinguem a les mans i que els nostres ulls no vegin.

 

  • Per poder treballar com ens hem de rentar bé les mans i que aquest rentat sigui útil. Podem posar al palmell de la mà una gota de pintura com si fos sabor i amb els moviments de rentar les mans han d’aconseguir que tota la mà quedi pintada de pintura. Si aconseguim pintar-nos tota la mà i no deixar-nos cap espai sense pintar haurem aconseguit rentar-nos les mans perfectament. També podem utilitzar algun sabó que tenyeixi o que tingui color.

 

  • Una altra opció és posar purpurina a les mans dels infants. La purpurina representarà els gèrmens. Si tenim més d’un infant podem posar purpurina d’un color a un i d’un altre a l’altre per fer entendre que quan ens toquem ens transmetem aquests gèrmens. Podem fer que se saludin que es toquin les mans entre ells, per ser conscients d’aquest traspàs. Minuts més tard, examineu les seves mans, estan ben brutes i ens les hem de rentar molt bé. Primerament podem donar una tovallola de paper o una tovalloleta humida. S’adonaran que els quedarà una mica de purpurina encara a les mans. Seguidament, els podem proposar rentar les mans amb aigua, aquest eliminarà només una mica més la purpurina però necessitarem rentar les mans amb aigua tèbia i sabó obtindran millors resultats.

 

L’ànec lleigLa llegenda i cançons de Sant Jordi