Dia Mundial del Medi Ambient

juny 05, 2020

Avui és el dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) on les Nacions Unides vol fomentar la sensibilització i l’acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient.

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).

 

ÉS EL MOMENT DE LA NATURA

Els aliments que mengem, l’aire que respirem, l’aigua que bevem i el clima que fa habitable el nostre planeta provenen de la natura.
Tot i això, són moments excepcionals en què la natura ens envia un missatge.
La natura demostra que estem a l’abast d’una avaria.
És el moment de despertar-nos. Per prendre nota. Per reimaginar la nostra relació amb la natura.
És hora de pujar la veu per dir al món que ara necessitem accions.
Aquest Dia Mundial del Medi Ambient, és el moment de la natura.

 

Hi ha moltes maneres de celebrar aquest dia a l’escola i amb la família: fent una sortida a la natura, organitzant tallers d’educació ambiental, fent una festa pel medi ambient, fabricant un hotel d’insectes, fent caixes niu pel pati, construint un hort o un jardí vertical, però l’objectiu comú ha de ser transmetre als nostres petits l’afany de respecte per la natura i el medi ambient.

Us proposem algunes cançons:

 

A continuació us deixem algunes propostes:

El fautista d’HamelínPancakes salats i dolços