Discriminació dels colors

maig 29, 2020

A la nostra llar d’infants com ve sabeu els nostres infants no aprenen els continguts a través de la memorització i de la repetició, sinó que van adquirint els continguts a través de la pròpia experiència i sobretot de la pròpia vivenciació i experimentació. I el mateix passa amb l’aprenentatge dels colors i  la seva discriminació.

A partir dels 18 mesos els infants ja poden començar a diferenciar els colors. També comencen a reconèixer les formes, les textures o diferenciar la mida de les coses. En general als 3 anys ja poden anomenar els colors bàsics. Ajudar-los a diferenciar els colors requereix a vegades paciència i certa comprensió ja que pot ser un procés d’aprenentatge un pèl llarg. Diferenciar-los primer de manera bàsica per, a poc a poc, eixamplant la paleta de la diversitat cromàtica.

La millor manera d’aprendre els colors és mitjançant el joc i l’observació dels que els rodeja i sobretot apropant-los a la vida quotidiana seva.  Podeu aprofitar qualsevol moment per mostrar els colors de les coses i a poc a poc els anirà distingint tot ampliant vocabulari.

Durant el dia hi ha moltes possibilitats d’ensenyar els colors d’una manera  lúdica:

  • L’hora dels àpats: Pot ser un bon moment per treballar els colors. Distingint el color del aliment.
  • Durant una sortida: Podeu aprofitar per identificar els objectes que veieu segons el color. Jugar a identificar cotxes d’un color, per exemple.
  • Els contes: Trobareu un ventall de contes que parlen sobre els colors de manera divertida i educativa.
  • Al vestir-se: Podeu nombrar el color de les peces de vestir.

 

Però el millor és fer-ho de manera divertida i distesa :

Contes per anar a dormirPilotes Montessori