Experimentem i estampem aliments

maig 19, 2020

Avui us proposem una activitat que està composta per dues parts:

La primera serà d’experimentació amb aliments com poden ser fruites (poma, pera, taronja, etc) i verdures (patata, pebrot, ceba, etc). Es tracta d’una experimentació lliure on l’infant es podrà familiaritzar amb aquest aliment i podrà experimentar i descobrir lliurement en funció dels seus interessos, haurem de proporcionar la fruita o verdura que hàgem escollit a l’infant perquè pugui experimentar les seves propietats: el gust, la textura, el color, l’olor que fa, etc. A través d’aquesta proposta farà que el seu nivell de concentració i d’imaginació augmenti gràcies a aquesta experimentació amb tots els seus sentits i sempre a través d’una activitat lúdica i divertida.

La següent serà  oferir l’estampació d’aquest aliment experimentat anteriorment amb la pròpia vivència. En aquest cas li oferirem pintura (podem oferir només un color o diversos, això ja és elecció vostra)  i una superfície plana, la qual pot ser un paper, cartolina, cartó o una tela (camiseta, bossa, llençol, etc).

En el cas de fer aquesta segona activitat amb infants petitons i ens faci por d’utilitzar pintura per poder-la realitzar, la podem substituir per pintura comestible casolana (iogurt i colorant, farina aigua i colorant).

Us deixem diverses idees:

 

 

 

 

 

 

El reciclatgeEns convertim en indis!