Avui us proposem unes receptes molt fàcils de fer, ja sigui per esmorzar, berenar, dinar o sopar d’una manera divertida, boníssima i sobretot saludable pels més petits. Aquesta recepta la podem adaptar a tots els infants, tinguin intoleràncies o encara no hagem introduït algun aliment, ja que proposa diverses alternatives.
Receptes salades. Les podem fer de: carabassó, coliflor, bròquil, de verdures variades, de remolatxa, entre altres.
Ingredients:
- 1 carabassó gran, coliflor, bròquil o verdures variades.
- 200 ml de llet (de vaca, cabra o vegetal) si no hem introduït la llet podem fer-ho amb aigua.
- 250 gr de farina de blat, tot i que també podem utilitzar altres tipus de farina.
- 2 ous (Si ja hem fet la introducció en la seva alimentació, si no no els hi posem, queda també molt bones)
- Un raig d’oli d’oliva
Procediment:
Rentem la verdura que hagem escollit i la tallem a trossets molt petits o bé la ratllem si ho preferim. Depenent quina verdura hagem escollit potser seria interessant fer-la bullir una miqueta (coliflor, bròquil, pastanaga, patata…) i ho reservem.
En un bol, barregem la farina amb la llet i els ous i ho barregem bé fins a aconseguir una massa més espessa. Seguidament afegim la verdura i removem bé.
En una paella posem un raig d’oli i la posem a escalfar, quan l’oli estigui calent, i amb l’ajuda d’un cullerot, dipositem una mica de la barreja a la paella i anem formant petites coquetes. Quan es comenci a daurar per sota, sonem la volta perquè es facin pels dos costats.
Receptes dolces sense la necessitat d’utilització de sucres. Les podem fer de: pastanaga, de poma, de carabassa, de plàtan, …
Ingredients:
- 700 gr de pastanagues, de poma, de carabassa o de plàtan
- 200 ml de llet (de vaca, cabra o vegetal) si no hem introduït la llet podem fer-ho amb aigua.
- 250 gr de farina de blat, tot i que també podem utilitzar altres tipus de farina.
- 2 ous (Si ja hem fet la introducció en la seva alimentació, si no no els hi posem, queda també molt bones)
- Un raig d’oli d’oliva
Procediment:
Rentem i pelem les pastanagues, la poma, la carabassa o el plàtan i les ratllem o tallem a trossos petits.
En el cas de les pastanagues i la carabassa serà necessari fer-les bullir una miqueta perquè la seva textura sigui més tova. En aquest cas, posem aigua abundant en una olla a foc fort i quan arrenqui el bull, courem les pastanagues o la carabassa durant uns 15 minuts fins que quedin toves. En el cas de la poma la podríem fer prèviament al forn i en el cas del plàtan haurà d’estar madur i ser aixafat amb la cullera.
A continuació, barregem la farina, la llet i els ous, fins a formar una massa, seguidament afegim la pastanaga, la carabassa, la poma ratllada o trossejada i cuita i barregem bé.
En una paella posem un raig d’oli i la posem a escalfar, quan l’oli estigui calent, i amb l’ajuda d’un cullerot, dipositem una mica de la barreja a la paella i anem formant petites coquetes. Quan es comenci a daurar per sota, sonem la volta perquè es facin pels dos costats.
En totes dues propostes podem utilitzar diverses espècies: canyella, cúrcuma, julivert,
Si ho volem fer sense gluten, ho podem substituir la farina de blat per farina de blat de moro (maizena), farina de mill, farina de cigrons, farina d’arrò