Pancakes salats i dolços

juny 08, 2020

Avui us proposem unes receptes molt fàcils de fer, ja sigui per esmorzar, berenar, dinar o sopar d’una manera divertida, boníssima i sobretot saludable pels més petits. Aquesta recepta la podem adaptar a tots els infants, tinguin intoleràncies o encara no hagem introduït algun aliment, ja que proposa diverses alternatives.

Receptes salades. Les podem fer de: carabassó, coliflor, bròquil, de verdures variades, de remolatxa, entre altres.

Ingredients:

  • 1 carabassó gran, coliflor, bròquil o verdures variades.
  • 200 ml de llet (de vaca, cabra o vegetal) si no hem introduït la llet podem fer-ho amb aigua.
  • 250 gr de farina de blat, tot i que també podem utilitzar altres tipus de farina.
  • 2 ous (Si ja hem fet la introducció en la seva alimentació, si no no els hi posem, queda també molt bones)
  • Un raig d’oli d’oliva

Procediment:

Rentem la verdura que hagem escollit i la tallem a trossets molt petits o bé la ratllem si ho preferim. Depenent quina verdura hagem escollit potser seria interessant fer-la bullir una miqueta (coliflor, bròquil, pastanaga, patata…) i ho reservem.

En un bol, barregem la farina amb la llet i els ous i ho barregem bé fins a aconseguir una massa més espessa. Seguidament afegim la verdura i removem bé.

En una paella posem un raig d’oli i la posem a escalfar, quan l’oli estigui calent, i amb l’ajuda d’un cullerot, dipositem una mica de la barreja a la paella i anem formant petites coquetes. Quan es comenci a daurar per sota, sonem la volta perquè es facin pels dos costats.

 

Receptes dolces sense la necessitat d’utilització de sucres. Les podem fer de: pastanaga, de poma, de carabassa, de plàtan, …

Ingredients:

  • 700 gr de pastanagues, de poma, de carabassa o de plàtan
  • 200 ml de llet (de vaca, cabra o vegetal) si no hem introduït la llet podem fer-ho amb aigua.
  • 250 gr de farina de blat, tot i que també podem utilitzar altres tipus de farina.
  • 2 ous (Si ja hem fet la introducció en la seva alimentació, si no no els hi posem, queda també molt bones)
  • Un raig d’oli d’oliva

Procediment:

Rentem i pelem les pastanagues, la poma, la carabassa o el plàtan i les ratllem o tallem a trossos petits.

En el cas de les pastanagues i la carabassa serà necessari fer-les bullir una miqueta perquè la seva textura sigui més tova. En aquest cas, posem aigua abundant en una olla a foc fort i quan arrenqui el bull, courem les pastanagues o la carabassa durant uns 15 minuts fins que quedin toves. En el cas de la poma la podríem fer prèviament al forn i en el cas del plàtan haurà d’estar madur i ser aixafat amb la cullera.

A continuació, barregem la farina, la llet i els ous, fins a formar una massa, seguidament afegim la pastanaga, la carabassa, la poma ratllada o trossejada i cuita i barregem bé.

En una paella posem un raig d’oli i la posem a escalfar, quan l’oli estigui calent, i amb l’ajuda d’un cullerot, dipositem una mica de la barreja a la paella i anem formant petites coquetes. Quan es comenci a daurar per sota, sonem la volta perquè es facin pels dos costats.

 

En totes dues propostes podem utilitzar diverses espècies: canyella, cúrcuma, julivert,

Si ho volem fer sense gluten, ho podem substituir la farina de blat per farina de blat de moro (maizena), farina de mill, farina de cigrons, farina d’arrò

Dia Mundial del Medi AmbientEl gateig