Propostes de primavera

març 24, 2020

Seguint amb el confinament avui us proposem poder treballar la primavera. El divendres 20 de març vàrem poder donar la benvinguda a la primavera, però com tots estem confinats a casa no hem tingut l’oportunitat de poder gaudir de la seva entrada i és per això que us proposem diverses activitats per poder fer amb els més petits de casa.

Experimentació i plantació de llavors:

Sense dubte és una activitat que no pot faltar per treballar la primavera. Tots tenim a casa cigrons, llenties, mongetes o altres llavors per poder fer primerament una experimentació per poder veure quina mesura tenen, quina textura i olors té cadascuna. També ens ofereix poder separar i classificar les llavors en funció del color, la forma o textura. Un cop feta l’experimentació podem seguir a plantar aquestes llavors, així podem observar el seu creixement i les necessitats de reg que tenen cadascuna d’elles. Aquesta activitat ajuda als infants a sentir-se més connectats amb la naturalesa, que avui en dia amb el confinament estem perdent, i aprenguin a cuidar d’alguna cosa, desenvolupant el sentit de la responsabilitat.

Activitat sensorial:

Com bé sabeu les activitats sensorials són de vital importància pel desenvolupament cerebral, motriu i emocional dels infants. L‘activitat que us proposem consisteix a construir un petit hort, podeu utilitzar arròs tenyit amb colorant alimentari, llavors, pa ratllat, serrin o bé terra i després haureu d’afegir alguna verdura com poden ser pastanagues, patates o raves i algun element de plantació com pot ser pales, testos, regadores, etc. De ben segur que gaudiran omplint i buidant els testos i enterrant i desenterrant les verdures.

Si teniu plantes a casa podeu fer una recollida de fulles, flors o branquillons per poder fer alguna activitat amb elles.

I com a última proposta podem crear les nostres flors de primavera a través de pintures, gomets o altres elements plàstics amb creativitat i imaginació.

Us deixem diversos enllaços de musiques amb la temàtica de la primavera perquè us puguin acompanyar fent totes aquestes activitats

Si realitzeu alguna d’aquestes propostes o d’altres similars etiqueteu-nos a Instagram o Facebook, així podrem seguir la vostra activitat i podrem tenir un contacte amb vosaltres.

Propostes Saint Patrick’s dayPropostes de cuina