Recepta: Fem un porridge de civada

juny 02, 2020

Avui us oferim una recepta saludable i molt rica en carbohidrats, ideal per un bon esmorzar que ens oferirà molta energia!

La civada (avena) ajuda a regular el sistema digestiu, a controlar el colesterol i ens aporta gran quantitat de nutrients. Es tracta d’un cereal amb major concentració de vitamines i minerals. Existeixen multitud de receptes per introduir aquest cereal a la nostra alimentació, però en aquest cas us volem parlar del porridge o farinetes de civada.

El porridge és un esmorzar típicament escocès d’origen celta i actualment és un esmorzar tradicional britànic.  És una recepta molt completa que barreja civada (flocs, farina o trossejada) amb llet o aigua. El resultat és una pasta consistent on podem afegir llavors, fruits secs o trossos de fruita.

Aquest esmorzar ens aporta molta energia al nostre cos, necessari per afrontar el dia amb força, gràcies al seu alt contingut de carbohidrats complexos facilita l’obtenció d’energia i provoca un efecte saciant. A més, és rica en  proteïnes, grasses saludables, aminoàcids, vitamines del grup B i E i minerals com el ferro, el calci, potassi, magnesi i zinc.

Aquesta recepta és molt recomanable tant per adults com per infants. Tots necessitem energia per afrontar el dia i aquest porridge ens ho ofereix!

Beneficis de la salut:

  • Regula el trànsit intestinal gràcies a la fibra soluble de la civada.
  • Aporta calci i fòsfor per una millor salut dels ossos i músculs.
  • Important font d’energia.
  • Ajuda a guanyat massa muscular.
  • Font de vitamines, minerals i aminoàcids essencials.
  • Ric en àcids grassos Omenga 6 que contribueixen a disminuir els nivells de sucre a la sang.
  • Propietats antioxidants.
  • Afavoreix la formació de nous teixits.

Ingredients que necessitarem:

  • Flocs de civada fins
  • Beguda vegetal o llet de vaca o cabra
  • Aigua
  • Toppins al gust (fruita variada, fruits secs…)

A continuació us deixem un vídeo de Juan Llorca que ens explica els passos a seguir:

En aquest vídeo també ens ensenya com podem introduir en aquesta recepta la llet materna o llet de fórmula pels més petits!

Pilotes MontessoriComencem P3, una nova etapa