Recomanacions de llibres per aquests Nadals

novembre 23, 2017

Com que ja s’acosta els Nadals i moltes vegades no sabem que regalar als nostres fills/es us deixem unes recomanacions de diversos llibres que a part de ser educatius són divertits i tots tenen una història al darrere molt bonica.

 • “El monstre de colors”, Anna Llenas, ed. Flamboyant: 

  és un fantàstic llibre per ensenyar als més petits a reconèixer i diferenciar les principals emocions. Cada monstre té un color i aquest color està relacionat amb l’estat emocional que té en aquell moment.

 •  “El punt”, Peter H Reynolds, ed Cercle de lectors: 

  és una preciosa faula sobre l’esperit creatiu que tenim tots al nostre interior. Un conte molt útil per treballar l’autoestima i la creativitat.

 • T’estimo (quasi sempre)”, Anna Llenas, ed. Estrella Polar:

  Per què un mateix tret d’una persona fa que de vegades ens agradi i d’altres ens molesti? En Lolo i la Rita són amics malgrat les seves diferències. Acceptar-les sovint no els és fàcil. Però qui els va dir que ho seria? Un conte per a nens i grans que ens parla de tolerància i de l’acceptació d’allò que és diferent, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.

 • “Endevina com t’estimo”, Sam McBratney i Anita Jeram, ed. Kókinos: 

  una història entranyable, plena de tendresa i d’amor, acompanyada d’unes il·lustracions en tons suaus de gran dolçor.

 • “L’erugueta goluda”, Eric Carle, ed. Kókinos: 

  un altre llibre imprescindible per la seva senzillesa però la infinitat de possibilitats educatives que ofereix: els colors, els nombres, els dies de la setmana, vocabulari d’aliments, el cicle de transformació d’eruga a papallona,… Les il·lustracions sobre fons blanc són ideals per cridar l’atenció dels més petits i aconseguir que es mantinguin concentrats en la història.

 • “De què fa gust la lluna?”, Michael Grejniec, ed. Kalandraka:

  Un llibre per transmetre la importància del treball en equip, la cooperació i la solidaritat i que de vegades és més fàcil aconseguir el que desitgem si comptem amb l’ajuda dels altres. Un llibre amb estructura repetitiva i acumulativa, ideal per captar l’atenció dels més petits i facilitar la seva comprensió i memorització. Si a tot li sumem unes il·lustracions precioses, el llibre resulta tan rodó i saborós com la lluna plena!

 • “El buit”, Anna Llenas, ed Barbara Fiore:

  La Júlia té un gran forat i no li agrada gens. Per això, tracta d’omplir-lo i tapar-lo de moltes maneres diferents per tal que desaparegui. Ho aconseguirà? La vida és plena de trobades. I també de pèrdues. De vegades aquestes pèrdues són insignificants, com perdre un llapis o un paper. Però n’hi ha d’altres que poden ser importants, com perdre un projecte, la salut o una persona estimada. El buit és un llibre que ens parla de la resiliència, o la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i trobar-hi un sentit.

 • “L’Elmer”, David McKee, ed. Beascoa:

  Un gran llibre per treballar la diversitat i entendre el seu valor enriquidor de la societat, perquè tots som diferents i això ens fa únics, per això hem de ser tolerants i acceptar a tots tal com són, sense pretendre canviar a ningú, així com acceptar-nos a nosaltres mateixos. Aquest és només el primer llibre de l’entranyable elefant multicolor, n’hi ha molts més, tots molt recomanables i ideals per transmetre valors als nens i nenes.

 • “Un llibre”, Hervé Tullet, ed. Kókinos: 

  amb un sol punt groc, Tullet aconsegueix captivar al lector (gran o petit) i dirigir-ho cap a una increïble experiència interactiva, demostrant que no fan falta grans mitjans per fer de la lectura un joc i un plaer. Senzill, captivador, intel·ligent, màgic, sorprenent,…

 • “Quatre petites cantonades de no res”, Jérôme Ruillier, ed. Juventud:

  En llibre sorprenent per la seva original proposta gràfica i per com aconsegueix, a través de personatges esquemàtics tan simples, transmetre grans valors com la tolerància, l’amistat, la convivència, la inclusió, el respecte a les diferències i l’acceptació. Un llibre imprescindible per parlar de les diferències, la integració, la diversitat, l’exclusió i sobretot, la importància d’acceptar a tots tal com són, no voler canviar-los, sinó adaptar-nos per disminuir les seves dificultats.

 • “L’ovelleta que va venir a sopar”, Steve Smallman i Joelle Dreidemy, ed. Beascoa:

  Una història entranyable per fer veure als nens i nenes que res està determinat i podem actuar lliurement, trencant estereotips i fent el contrari al que se suposa que hauríem de fer o pensar.

 • “La zebra Camil·la”, Marisa Nuñez i Óscar Villán, ed. Kalandraka:

  L’estructura del text, reiteratiu i acumulatiu, capta l’atenció dels petits i afavoreix la seva implicació, ja que de seguida s’aprenen el text. Amb aquest llibre es poden treballar molts aspectes: les emocions, l’amistat i la solidaritat, però també els nombres i, fins i tot, les primeres sumes i restes.

 • “Tu i jo. El conte més bonic del món” , Elisenda Roca, ed Combel:

  L’arribada d’un nou germà és un tema amplament abordat en els contes per als més petits, però aquest és diferent. Els sentiments confosos, l’alegria i la gelosia, es barregen i poden fer mal de panxa.

 • “De quin color és un petó”, Rocio Bonilla, ed Animal Llibres:

  A la Minimoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs… però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? No, perquè també és el color de quan estàs empipat… Deu ser verd com els cocodrils, que sempre li han semblat tan simpàtics? Impossible, perquè és el color de les verdures i no li agrada menjar-ne! Com podria descobrir de quin color són els petons?

 • “El peix irisat”, Marcus Pfister, ed Beascoa:

  El peix irisat és un peixet preciós, de coloraines, amb escates que són l’enveja de tots els peixets que conviuen amb ell. I es converteix en un peix orgullós i solitari. Fins que no decideix ser generós, cedir, i donar les escates irisades als altres peixets que l’admiren no s’adona que quan dóna i comparteix és com més feliç és. Bonic conte, amb il·lustracions brillants, per explicar als més petits la màgia de compartir.

 • “Tots els petons del món”, Montse Panero, ed El Cep i la Nansa, col·lecció Ginjoler:

  fa un recopilatori de tots els petons que hi ha: petons suaus de papallona, els petons forts de cocodril fins als petons regal o amistosos, a través d’un fantàstic viatge que narra al llarg de la història.

 • Abracadabra, Émile Jadoul, ed Casterman:

  Un llibre ben concebut i bonic que fa servir de manera intel·ligent el recurs de l’encunyat per convidar a descobrir i sorprendre amb endevinalles visuals molt atractives.

 • “Això no és una selva” Susanna Isern, ed Flamboyant:

  és un conte tendre, divertit molt expressiui que de ben segur us enamorarà. A més, grans i petits us sentireu identificats amb ell i amb l’etapa per la qual passa la seva protagonista: l’etapa de dir “no”a tot.

 • Petit o gran?, Hervé Tullet, ed Patio:

  Un llibre especialment dissenyat per despertar la curiositat dels més petits. Oh! Històries, emocions, sorpreses… tot en imatges i en onomatopeies, per explicar en veu alta.

 • Col·lecció “Contes desexplicats”, Ed. Baula: 

  6 contes on trobareu personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació dels primers lectors.

.

Per què el canvi de denominació d’AMPA a AFA?Regals de Nadal? Com escollim les joguines?