La diada de Sant Jordi

abril 09, 2018

La diada de Sant Jordi a Catalunya és una festa que se celebra el 23 d’abril amb el dia del llibre i la fira de les roses, símbols de la cultura i l’amor, i és també una jornada que reivindica la cultura catalana.

Aquest dia és costum regalar una rosa vermella a l’estimada, tot i que avui en dia podem trobar infinitats de roses de colors (blava, blanca, groga, rosa i fins i tot de colors) i per l’estimat es regala un llibre, amb motiu del dia del llibre.

A la nostra escola ens agrada molt aquest dia, ja que és un dia on es dóna molta importància als llibres i a la lectura. Com a escola tenim el projecte de l’hora del conte on apostem diàriament per fomentar el plaer de la lectura de manera

A continuació, us deixarem uns enllaços on podreu trobar la llegenda de sant Jordi perquè la pugueu escoltar o explicar a casa i unes cançons relacionades amb aquesta temàtica.

 

Finalment, us deixem algunes recomanacions de llibres per l’etapa de 0-3 anys:
  • Qui s’amaga? d’Héctor Dexet. Un llibre que desperta la curiositat dels més petis a través de forats en cada pàgina i amb preguntes senzilles els infants poden esbrinar qui s’amaga a la següents pàgina.

 

 

  • El peix Peixet, de Guido van Genechten. Un llibre amb un argument senzill i amb un enfocament emotiu i divertit alhora. El peixet ha perdut la seva mare i ens proposa fer una capbussada al fons del mar per poder acompanyar-lo a un gran viatge en busca de la seva mare.

 

  • Enfilant el caminet de Mariana Ruiz Johnson. La història d’un grup d’animals que marxen de l’1 al 10 cap a un esdeveniment molt especial, i tot plegat amb rimes festives per cantar i comptar. Un llibre en format cartoné perquè els infants el puguin manipular amb facilitat i al seu aire.

  • La vocecita de Michaël Escoffier i Di Giacomo. Partint d’una anècdota el conte aprofita per ensenyar normes d’higiene, respecte per l’altre i corregir els errors que es cometen. Finalment un toc humorístic que sorprendrà a tots.

  • Tan lleuger, tan pesantde Susanne Straßer. L’elefant vol gronxar-se al balancí. Però és tan pesant! Llavors arriba el pingüí, després el mico, després l’estruç i després… És un llibre que ens ofereix una història divertida  sobre l’ajuda inestimable que ofereixen els bons amics.

  • Com tu/ sense tu de Geneviève Côté. Aquests dos títols d’il·lustracions simples i tendres inicien una col·lecció sobre dos amics molt diferents, un conillet i un porquet, que fan un munt de descobriments que els portaran a adonar-se que la vida és molt millor quan la comparteixen amb algú altre.

  • De nit i de dia, de Teresa Porcella. Una col·lecció de contes que recupera la tradició oral de les narracions, els jocs i les cançons de falda amb textos poètics a l’abast dels més petits i un format de tot cartró amb solapes. El llibre presenta, de forma divertida, coses que es fan de dia i de nit i a l’última pàgina s’inclou un codi QR per descarregar-ne la cançó.

  • La meva cara, de Margarita del Mazo i Cecilia Moreno (Jaguar). Llibre ideal per a mans petites es treballa text i il·lustració, i mitjançant rimes senzilles que es poden musicar identifiquen les parts de la cara fent un símil amb les parts d’una casa.

 

I sobretot no us deixeu la rosa!

Esperem que gaudiu de la diada de Sant Jordi amb totes aquestes recomanacions.

 

Els llegums a l’escola dins del menú de tardor i hivern!Els materials que ens ofereix la natura